Er zijn drie manieren om fysieke producten aan uw klanten te leveren: verzenden, lokale bezorging of zelf laten ophalen. Afhankelijk van wat u verkoopt, kunt u in Ecwid een specifieke methode gebruiken of ze alle drie combineren. Lokale bezorging bijvoorbeeld werkt het beste voor etenswaren en bloemen, terwijl wereldwijde verzending goed werkt voor kleding of schoonheidsproducten.

De pakketten worden niet door Ecwid voor u verstuurd. In plaats daarvan zijn in Ecwid verschillende vervoerders en postdiensten geïntegreerd. Het enige wat u hoeft te doen is uw winkel verbinden met een verzendservice. Uw klanten kunnen die dan kiezen bij het afrekenen. U kunt live tarieven gebruiken of handmatig tarieven van een bepaalde vervoerder toevoegen. Voor elke vervoerder of lokale bezorging kunt u het gebied opgeven waar het beschikbaar is (bestemmingszones).

Na het instellen van een verzendmethode in uw Ecwid-winkel moet u de pakketjes zelf afleveren bij de vervoerders of regelen dat ze worden opgehaald op uw locatie. U kunt ook verzendlabels kopen en afdrukken in de Ecwid-beheerder, uitvoeringsapps van de Ecwid-appmarkt gebruiken om bestellingen te verwerken of dropshipping (in het Engels) proberen als u de opslag en verzending van producten wilt overlaten aan een service van derden.

Op deze pagina

Overzicht van verzendgebieden

Een verzendgebied, of een leveringszone, is een geografisch gebied waarnaar u verzendt. Een verzendzone in Ecwid kan een wijk, een stad, een provincie, een land of de hele wereld zijn. Wanneer u een verzendzone aanmaakt, beperkt u de mogelijke bestemmingen tot het aangegeven gebied. Alleen klanten die in dat gebied wonen kunnen bij u kopen.

U bepaalt zelf wat u uw klanten aanbiedt:

 • Ophalen in de winkel. Als u een fysieke winkel heeft, kunt u ophalen op de stoep of in de winkel aanbieden voor lokale klanten.
 • Lokale bezorging. U accepteert alleen bestellingen van lokale klanten door bezorging in de dichtstbijzijnde wijken of in de hele stad aan te bieden. U kunt zelf bezorgen of een lokale bezorgdienst inhuren.
 • Binnenlandse verzending. U verzendt naar specifieke steden, provincies of in het hele land.
 • International verzending. U verzendt naar een bepaald land, naar verschillende naburige landen of wereldwijd.

Binnen één verzend- of levermethode kunt u meerdere verzendregio’s instellen. U kunt bijvoorbeeld met USPS verzenden naar Oregon en Idaho.

Meer informatie over het instellen van verzendzones →

Overzicht van vervoerders

In Ecwid zijn de populairste vervoerders uit de hele wereld geïntegreerd. Het is mogelijk om elke vervoerder of bezorgdienst, ook bezorging door u zelf, met uw Ecwid-winkel te verbinden. Het aantal beschikbare vervoerders hangt af van de locatie van uw bedrijf. Hieronder geven we enkele voorbeelden van vervoerders die in verschillende landen beschikbaar zijn:

 • VS: USPS, FedEx, UPS.
 • Canada: Canada Post, UPS, FedEx.
 • VK: Royal Mail, GLS, DHL.
 • India: India Post, Delhivery.
 • Australië en Nieuw-Zeeland: Australia Post, Sendle, New Zealand Post.

Bekijk de volledige lijst van vervoerders in Ecwid →

Als u een specifiek verzendbedrijf niet in de lijst van (zowel indirect als via een app) geïntegreerde vervoerders ziet staan, kunt u de tarieven handmatig opgeven bij het instellen van een verzendmethode of dit bedrijf integreren via de API voor het toevoegen van verzendmethodes van Ecwid.

Overzicht van verzendtarieven

De verzendopties en de bijbehorende kosten, soms aangeduid als verzendtarieven of prijsopgaven voor verzending, worden aan de koper getoond in de winkelwagen en bij het afrekenen. Verzendtarieven zijn de kosten die u uw klanten in rekening brengt voor verzending of bezorging bovenop de kosten van de producten in de bestelling.

U kunt ervoor kiezen dat er verschillende opties voor verzendtarieven en -methoden worden weergegeven voor uw klanten, of een enkele optie bieden. U kunt bijvoorbeeld gratis lokale bezorging, binnenlandse verzending met USPS tegen geautomatiseerde tarieven en wereldwijde verzending met DHL voor $15 instellen. De klanten zien de verzendopties op basis van hun locatie:

Understanding_shipping.png

Dit is een lijst met opties voor verzendtarieven in Ecwid:

 • Realtime tarieven.Automatisch berekend door een vervoerder op basis van afstand, gewicht en grootte van de bestelling. Klanten zien bij het afrekenen realtime tarieven en betalen de exacte verzendkosten. Bekijk een lijst van realtime tarieven van vervoerders die zijn geïntegreerd in Ecwid.
 • Vaste tarieven. Vaste tarieven blijven voor alle bestellingen in uw winkel gelijk, ongeacht het aantal, gewicht, grootte, afmetingen of manier van verzenden van het artikel. Gebruik vaste tarieven als uw vervoerder geen geautomatiseerde tarieven opgeeft in Ecwid of als u zelf bezorgt en weet wat uw kosten zijn.
 • Gratis tarieven. Alle verzendkosten worden door u gedekt, niet door uw klanten. U kunt gratis verzending voor alle bestellingen aanbieden of klanten stimuleren om meer te kopen door voor een bestelling een minimumbedrag op te geven voor gratis verzending. Bied bijvoorbeeld gratis verzending aan bij bestellingen van meer dan € 100.
 • Aangepaste tarieven. U kunt tarieven instellen op basis van prijs of gewicht. Gebruik aangepaste tarieven als uw vervoerder geen geautomatiseerde tarieven verstrekt in Ecwid of als u heel specifiek wilt aangeven hoeveel u klanten in rekening brengt voor verschillende artikelen in uw winkel.
Het is ook mogelijk om verzendkosten voor een bepaald product op te geven in uw Ecwid-winkel.

Overzicht van verzendlabels

Om een bestelling te verzenden, moet u een verzendlabel kopen en printen, dat op een verpakking wordt geplakt. Verzendlabels verschillen afhankelijk van de vervoerder die u gebruikt, maar ze bevatten allemaal de informatie voor het verzendbedrijf: verzend- en retouradres, klant, gewicht en afmetingen van het pakket, verzendklasse en een barcode om de voortgang van de zending te volgen.

Als u vanuit de VS verzendt, kunt u rechtstreeks in de Ecwid-beheerder labels voor binnenlandse en internationale verzendingen van USPS kopen en printen. Als u vanuit Canada, een Europees of een ander land verzendt, kunt u apps van de Ecwid-appmarkt gebruiken om verzendlabels te kopen. Na aanschaf moet u het label printen (dit kunt u thuis doen) en het op de verpakking bevestigen voordat u een verzending aan een vervoerder geeft.

Volgende stappen

Om te beslissen welke verzendtareiven u moet kiezen, kunt u de uitvoerige uitleg in het artikel Een verzendstrategie kiezen lezen.

Als u al weet hoeveel uw gemiddelde verzendkosten zijn en hoeveel u klanten in rekening moet brengen, kunt u doorgaan met het instellen van de verzending.

Lees voor meer informatie over het vervullingsproces in Ecwid de handleiding voor het verwerken van bestellingen.