Gefeliciteerd! U heeft een e-mail of mobiel pushbericht ontvangen over uw eerste bestelling. De volgende stap is om de bestelling af te handelen en uw klant op de hoogte te houden van de status.

Dit zijn de standaardstappen die u moet uitvoeren:

  1. Ga in de eCommerce PRO-beheerder naar Verkopen → Bestellingen om de bestelgegevens te bekijken.
  2. Controleer uw account bij de betalingsverwerker om er zeker van te zijn dat het geld is aangekomen. Als u offline betaalopties gebruikt, neem dan contact op met de klant om de betaling te regelen. Uw lokale klanten kunnen u contant betalen wanneer ze het gekochte product ophalen.
  3. Wijzig de afhandelstatus van Wacht op afhandeling in Wordt afgehandeld en begin met het voorbereiden van de bestelling: pak het product zorgvuldig in om ervoor te zorgen dat het pakket veilig wordt afgeleverd. U kunt de bestelstatus op elk moment wijzigen om uw klanten op de hoogte te houden.
  4. Vul het verzendlabel in om tijd te besparen bij het postkantoor.
  5. Ga naar een verzendbedrijf, b.v. PostNL, en verzend het pakket.
  6. Wijzig de afhandelstatus van de bestelling in Verzonden. U kunt het beste bij deze stap een trackingnummer toevoegen zodat uw klant een e-mail met het nummer ontvangt en het zelf kan volgen.
  7. Zodra de koper de bestelling heeft ontvangen, wijzigt u de afhandelstatus van de bestelling in Geleverd.
  8. Neem het geld op bij uw betalingsprovider en vier uw verkoop!
Als u digitale producten verkoopt, wordt de link om het product te downloaden automatisch naar de klant gestuurd zodra deze betaald heeft. Dat betekent dat u de bestelling niet hoeft voor te bereiden. Aangezien digitale producten waarschijnlijk online worden betaald, wordt de afhandelstatus automatisch gewijzigd in Geleverd.
Scroll to Top