U kunt uw klanten bij het afrekenen realtime vervoerderstarieven geven door uw online winkel te koppelen met een vervoerder zoals USPS, FedEx, UPS, Australia Post, Canada Post, etc. De verzendtarieven worden in realtime berekend op basis van het gewicht van de bestelling, de pakket- of productafmetingen, de herkomst en het leveringsadres.

Bekijk een video over het instellen van door de vervoerder berekende verzendkosten in Ecwid:

Voordat u een vervoerder koppelt voor realtime verzendtarieven, moet u eerst de configuratie voor verzending instellen.
Op deze pagina

Realtime tarieven van geïntegreerde vervoerders

Ecwid heeft een ingebouwde integratie met de volgende vervoerders om automatisch hun verzendtarieven te tonen voor bestellingen van klanten bij het afrekenen (in het Engels):

Zie voor meer opties integratie met andere vervoerders.

Realtime verzendtarieven toevoegen

Automatisch berekende tarieven in uw winkel inschakelen:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Verzending toevoegen.
 3. Selecteer de vervoerder waarmee u verzendt. De vervoerders worden voorgesteld afhankelijk van uw land. Klik op Instellen.

  Real-time_rates__1_.png

 4. Als u tussen de voorgestelde opties niet de gewenste vervoerder ziet, kunt u hieronder alle vervoerders bekijken of uw land wijzigen.

  Real-time_rates__2_.png

 5. Kies Automatisch berekende tarieven van de gekozen vervoerder en klik op Instellen.
  Als u wereldwijd gaat verzenden en alle beschikbare verzendopties van de ingestelde vervoerder aanbiedt, is er geen extra instelling nodig.

  Real-time_rates__3_.png

De standaard bestemmingszone “Wereldwijd” wordt toegepast op een ingeschakelde verzendmethode, wat betekent dat kopers van elke locatie bestellingen kunnen plaatsen. Ook populaire verzendopties van een vervoerder worden vooraf ingeschakeld (bijvoorbeeld USPS First-Class Mail®, USPS Priority MailTM, etc). Als u bestellingen gaat verzenden binnen een bepaald gebied en u wilt bepaalde verzendmethoden aanbieden bij het afrekenen, kunt u de instellingen van de verzendmethode aanpassen.

Verzendopties kiezen voor realtime tarieven

Selecteren welke verzendopties van een vervoerder worden aangeboden aan klanten bij het afrekenen:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Acties → Bewerken naast de optie Berekend door vervoerder instellen.
 3. In het gedeelte Verzendopties schakelt u de tarieven in die u bij het afrekenen wilt aanbieden en schakelt u de tarieven uit die u niet nodig heeft. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Real-time_rates__4_.png

Verzendregio kiezen voor realtime tarieven

Het geografische gebied selecteren waar de verzendmethode kan worden aangeboden:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Acties → Bewerken naast de optie Berekend door vervoerder instellen.
 3. Selecteer in het gedeelte Verzendregio uw optie:

  Verzendopties_kiezen_voor_realtime_tarieven__1_.png

 4. (optioneel) Als u al een verzendzone hebt, kunt u deze toewijzen aan de huidige verzendmethode door te tikken op Instellingen kopiëren van bestaande zone‍ kopiëren en de zone te kiezen.
 5. (optioneel) Als u al een verzendzone hebt, kunt u deze toewijzen aan de huidige verzendmethode door te tikken op Instellingen kopiëren van bestaande zone‍ kopiëren en de zone te kiezen.
 6. Klik op Opslaan.

Meer informatie over toevoegen en beheren van bestemmingszones →

U kunt ook de geschatte leverdatum voor uw klanten weergeven bij het afrekenen. Mensen willen bij een verzending weten wanneer ze hun bestelling zullen ontvangen. Met een specifieke leverdatum bij het afrekenen biedt u uw kopers een betere klantervaring: ze weten duidelijk wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten, wat zal leiden tot meer verkopen.

Een geschatte leverdatum tijdens het afrekenen weergeven

De geschatte leverdatum weergeven naast de leveringsopties bij het afrekenen:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Acties→ Bewerken naast de optie Berekend door vervoerder instellen.
 3. Schakel Geschatte leverdatum bij het afrekenen weergeven in.
 4. Geef in het blok Voorbereidingstijd bestellingen aan hoeveel dagen het meestal duurt om een bestelling voor te bereiden. Met deze tijd wordt rekening gehouden bij het berekenen van de leverdatum voor klanten.
 5. Geef in hete blok Dagen waarop u bestellingen inpakt op wanneer u bestellingen inpakt voor verzending.
 6. Stel ook de uiterste tijd in voor het verpakken van bestellingen in het vak Bestellingen die na deze tijd binnenkomen worden op de volgende dag verpakt. Met dit schema wordt rekening gehouden bij het berekenen van de leverdatum voor klanten.
 7. Klik op Opslaan.

Productafmetingen

Als uw producten verschillende afmetingen en gewichten hebben, kunt u het dimensionaal gewicht ervan opgeven om bij het afrekenen nauwkeuriger realtime tarieven van de vervoerders te ontvangen.

De individuele productafmetingen die moeten worden gebruikt in de realtime berekening van de verzendkosten, kunt u opgeven bij een Business– en Unlimited-abonnement.

Productafmetingen toevoegen:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Catalogus → Producten.
 2. Open de pagina met productgegevens.
 3. Zorg ervoor dat de optie Vereist verzending of ophalen is ingeschakeld voor dit product.

  Real-time_rates__5_.png

 4. Ga naar het tabblad Verzending en afhalen.
 5. Vul de velden GewichtLengteBreedte en Hoogte in.

  Real-time_rates__6_.png

Om de juiste productafmetingen te verkrijgen, meet u het product alsof het in een gewone rechthoekige doos zit. U kunt indien nodig afzonderlijke afmetingen instellen voor productvariaties (ga naar het tabblad Opties → Variaties).

Pakketafmetingen

De pakketafmetingen worden gebruikt om realtime verzendtarieven te berekenen voor producten waarvoor geen afzonderlijke afmetingen zijn opgegeven. Als de meeste van uw producten in dezelfde verzenddozen passen, kunt u alleen de afmetingen van het pakket opgeven.

Pakketafmetingen toevoegen:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Acties → Bewerken voor de geconfigureerde door vervoerder berekende verzendmethode.
 3. Onder het blok Verzendinstellingen zoekt u het gedeelte Standaard pakketgrootte.
 4. Vul de velden BreedteLengte en Hoogte in voor de grootte van het standaardpakket.

  Real-time_rates__7_.png

 5. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

De opgegeven pakketafmetingen worden bij het afrekenen doorgegeven aan de vervoerder en worden gebruikt bij het berekenen van het tarief.

Zorg ervoor dat de pakketafmetingen die u heeft toegevoegd voldoen aan de limieten voor pakketafmetingen van uw vervoerder, anders krijgen uw klanten mogelijk geen verzendtarieven bij het afrekenen en kunnen ze hun bestellingen niet plaatsen. De informatie over de limieten voor de pakketgrootte is meestal beschikbaar op de websites van de vervoerders.

Prijsverhoging voor verzending

Misschien wilt u de verzendtarieven iets verhogen om te worden gecompenseerd voor de portokosten of andere kosten in verband met de uitvoering van de bestelling. U kunt de automatische tarieven van door de vervoerder berekende verzendmethoden aanpassen met behulp van de optie Prijsverhoging voor verzending. De kosten worden opgenomen in de verzendtarieven die door de vervoerder worden verstrekt.

Als u een prijsverhoging wilt toevoegen die expliciet moet worden weergegeven bij het afrekenen, kunt u administratiekosten gebruiken.

Prijsverhoging toevoegen aan een door de vervoerder berekende verzendmethode:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Acties → Bewerken voor de geconfigureerde door vervoerder berekende verzendmethode.
 3. Onder het blok Verzendinstellingen zoekt u het veld Prijsverhoging voor verzending en vult u een vast bedrag in dat wordt opgenomen in de verzendkosten.
 4. Klik op Opslaan.

Afzendadres

Het afzendadres is de locatie vanwaar u uw bestellingen verzendt. Het wordt door de geïntegreerde vervoerders gebruikt als afzendadres voor het berekenen van realtime verzendtarieven om bestellingen te leveren op de locaties van kopers. Het afzendadres wordt automatisch aangemaakt op basis van het bedrijfsadres dat in de Ecwid-beheerder is opgegeven in de Instellingen → Algemeen → Winkelprofiel bij het configureren van de winkel. Zorg ervoor dat daar het juiste adres is ingevoerd.

Als u producten vanuit een andere plaats verzendt, geeft u dat adres op als afzendadres om nauwkeurige verzendoffertes te ontvangen van de vervoerder die in uw winkel is ingeschakeld.

Het afzendadres bewerken (als het verschilt van uw bedrijfsadres):

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Onder het blok Instellingen zoekt u het gedeelte Afzendadres.
 3. Klik op Adres wijzigen.
 4. Selecteer de optie Ik verzend bestellingen vanuit een magazijn of een andere locatie en bewerk het adres.
 5. Klik op Opslaan.

Minimumsubtotaal bestelling voor een verzendmethode

U kunt een minimumsubtotaal voor een bestelling instellen voor elke verzendmethode in uw winkel. Als het aankoopbedrag vóór kortingen lager is dan dit bedrag, is de verzendoptie niet beschikbaar bij het afrekenen. Klanten zien hoeveel de bestelling zou moeten kosten om deze bepaalde verzendmethode te kunnen selecteren.

Een minimumsubtotaal instellen:

 1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Verzending en afhalen.
 2. Klik op Acties → Bewerken voor de geconfigureerde door vervoerder berekende verzendmethode.
 3. Scroll naar het gedeelte Minimumsubtotaal bestelling en voer het bedrag in.
 4. Klik op Opslaan.

Integratie met andere vervoerders

Sommige verzenddiensten zijn geïntegreerd met Ecwid in de vorm van apps in de Ecwid-appmarkt:

U kunt ook de tarieven ophalen van de website van uw vervoerder en een tabel met uw vervoerderstarieven in de Ecwid-beheerder instellen (zie PostNLBpost). De tarieven kunnen afhangen van het gewicht van de bestelling en de locatie van de klant.

Als u realtime verzendtarieven wilt ontvangen van de vervoerder die nog niet geïntegreerd is in Ecwid, kunt u kiezen voor een aangepaste integratie, gebaseerd op de Ecwid-verzend-API (toegang tot de Ecwid-API is beschikbaar bij alle betaalde Ecwid-abonnementen). Deze functionaliteit werkt in de vorm van een app die in de Ecwid-beheerder wordt geïnstalleerd en die uw winkel koppelt met de nieuwe vervoerder om de verzendmethoden en -tarieven in realtime bij het afrekenen aan te bieden.

Hulp nodig bij het integreren van een nieuwe vervoerder in uw winkel? Het Ecwid-team voor ontwikkeling op maat kan het voor u doen. Vul het formulier Aangepaste functie voor uw Ecwid-winkel in om een offerte te ontvangen en de details te bespreken.